5.4.05

La X Setmana Cultural de la Freire

Els dies 18 al 22 d'abril tindrà lloc la X Setmana Cultural del Centre de Formació d'Adults Freire, de Barcelona. Aquest any el tema central són els llibres i la lectura. És l'Any del Llibre i la Lectura a Barcelona. Volem crear espais per compartir les experiències amb la lectura i ampliar coneixements entorn els llibres. En aquest diari anirem publicant les novetats del programa de la Setmana i altres coses d'interès.

El 2005 és un any de centenaris relacionats amb la literatura:

  • IV centenari de la publicació de la primera part de "El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha", de Cervantes.
  • II centenari del naixement de Hans Christian Andersen, l'escriptor de contes danès.
  • I centenari de la mort de Jules Verne, l'escriptor francès precursor de la ciència ficció.
A més, la mateixa setmana, el 23 d'abril, se celebra la diada de Sant Jordi, una jornada plenament dedicada a la festa del llibre, que a Catalunya comparteix protagonisme amb les roses, i que recorda la data de la mort de dos importants mestres de la literatura universal:
Miguel de Cervantes a Espanya i William Shakespeare a Anglaterra. Ambdós van morir el 23 d'abril de 1616. Es dóna la casualitat que W. Shakespeare també va néixer un 23 d'abril de l'any 1564.

Fins aviat.

6 comentaris:

At 11:39 a. m., Blogger Imma diu...

Aquest comentari és per fer una prova.

 
At 10:57 a. m., Blogger Immaculada diu...

Eihhh! que està molt bé això...
A l'escola aquesta Setmana també fem Setmana Cultural i sota el mateix tema. De moment s'estan determinant les activitats.
Una pregunta: quina durada li preveus en el blog? Està centrat només en la X Setmana Cultural de la Freire?
Enhorabona. T'ha quedat molt bé, i no es afalag "pelao".
Salut,

 
At 11:07 a. m., Blogger Immaculada diu...

Un sugeriment "tècnic".
Fixa't que el post de per se ja porta signatura "escrit per:Imma". No tinc clar que s'hagin de signar en el "contingut".
En el blog de Gama que hem encetat (però que està poc dinamitzat) volem diferenciar entre qui ho publica (la persona registrada: escola, mestre,...) i qui realitza l'escrit (tots els textos haurien de portar signatura de l'alumne).
Per cert, si voleu publicar textos de l'etapa instrumental t'envio una invitació per a registrar-vos (tu o l'escola. Confirma-ho, a veure si entre tots aconseguim que aquest blog funcioni.

Un altre qüestió tècnica. A mi m'ha sigut molt útil aquest article: Código HTML para insertar imagenes en weblogs" (de fet el tinc penjat al darrera de l'ordinador per consultar, i sovint ho faig)

 
At 7:05 p. m., Anonymous Mª LLuïsa diu...

Vull recordar que el 23 d’abril també fa 16 anys que va morir en Josep Pla, un dels escriptors catalans més reconeguts del segle XX.

L’any 2005 és també l’any mundial de la Física.

Fa cent anys Albert Einstein publicava tres treballs que li donarien fama universal: la teoria de la relativitat especial, un treball sobre els quantum de llum que va permetre explicar l’efecte fotoelèctric i pel qual li van donar el premi Nobel l’any 1921 i un tercer sobre el moviment brownià.

Aquestes i altres aportacions de Einstein han significat un trencament en el camp de la Física Clàsica i han revolucionat la nostre concepció del món físic

 
At 12:18 p. m., Anonymous Anónimo diu...

Hola! Us vull felicitar per la pàgina web del centre i per totes les activitats de la Setmana Cultural. Esperem que siguin profitoses!
Una salutació.

 
At 4:34 a. m., Anonymous Anónimo diu...

naucil veliko

 

Publicar un comentario

<< Home