28.5.05

Temps de perdre, de Maria Mercè Roca

El llibre que us recomano avui és la història de Laura, una noia jove, en un ambient rural, que somia en canviar la seva vida rutinària i sense al·licients per una altra plena d’emocions. Els dies van passant entre la feina, les amigues i les poques ocasions de conèixer gent diferent.

Fins que la casualitat fa que la protagonista tingui l’ocasió de fer un viatge a París. Allà es veu submergida enmig d’un món nou i excitant que li fa créixer la il·lusió que finalment la seva vida es pot transformar de manera radical. Passa per diverses experiències, algunes bones, d’altres no tant. Coneix maneres de viure diferents. I, a poc a poc, es va fent més forta i més segura de si mateixa.

És també la història d’un aprenentatge a partir de les vivències personals, de situacions en què s’han de prendre decisions pròpies i assumir les conseqüències.
Entre els somnis i la realitat, Laura va construint els fonaments de la seva vida futura.

És una lectura senzilla i que t’atreu l’interès des del principi. Pel seu llenguatge planer i pel tema tan universal que tracta, és un llibre adequat per a totes les edats, a partir dels 16 o 17 anys.

Si voleu conèixer l’escriptora Maria Mercè Roca i algunes dades sobre la seva obra, feu clic aquí.

Bona lectura!